tisdag

jag tror mitt projektarbete i skolans sista år ska handla om plånböcker

jag jobbar ju på kafé, står mycket i kassan och då får man ofta se folks fina plånböcker. det känns lite privat, inget man så ofta får se hos främlingar. skor, kläder och väskor syns hela tiden, men just den lilla påsen med pengar som vareviga människa går runt och bär på är så personlig. med kvitton från där man varit, rabattkort man samlat på sig, foton på ens raringar, småslantar och en uppsjö av kort.
idag kom det in en flicka med plånbok från metamorphose, en lolita-affär i japan.
en gång kom det in en kostymnisse med turtlesmönstrad barnplånbok.
en tjej hade gjort en börs själv av en vikt sojamjölks-kartong
jag vill bara stanna upp och fråga och lära mig och undra och åh jag blir så nyfiken på människor. människor är så fina.
här får ni några bilder på plånböcker. som pepp!


11 kommentarer:

 1. Åhh plånböcker äger. Jag har skitmånga fina.

  SvaraRadera
 2. aw. ugglorna och intendot va finfina

  SvaraRadera
 3. min börs har två svalor på sig. det finns foton, kort jag aldrig använder, hade visst ett hm kort. kom ihåg lappar, inte så mkt pengar. hur ser din ut? (:

  /lastflowers.blogg.se

  SvaraRadera
 4. darling!

  meta~ plånbok skulle inte sitta helt fel.... Tror du de har plånböcker på btssb i paris? vad kan dom kosta tro? skulle så gärna villja ha en. ska försöka ro ihop lite pengar så kanske du kan köpa mig någon slags souvenir.

  Åh vad fina plånböcker du lade upp.

  saknar dig mon petite cheri

  ´/nikkeygaygirlygirl.

  SvaraRadera
 5. skitbra idé till ett projektarbete tycker jag :D

  SvaraRadera
 6. Svalor är så vackra så då blir dom som automatiskt magiska '.* the lovely bones verkar som världens film, underbar den måste jag bara se! =D Din börs lät trevlig med. Jag är mer oboy människa än te´det kanske kommer snart <:

  /lastflowers.blogg.se emme

  SvaraRadera
 7. Den sista var jävligt häftig, men det är ju nästan en dödssynd att riva sönder en kontroll till ett 8-bitars Nintendo.. Det enda som kan rättfärdiga något sådant vore om allt i kontrollen vore bortom all räddning..

  SvaraRadera
 8. Skitdålig idé. Vad ska den leda till? Gör något för alla stackars älgar som blir nedskjutna i skogarna istället. De har väl inte gjort nåt ont?

  SvaraRadera
 9. hoho tack tack. haha okej!
  ja, nice. glassen var goood.

  SvaraRadera