måndag

Att använda huvet + stackars lilla foki

Hej jag heter agnes och är modebloggare. Fy fan.


Jag håller på att förlora hoppet om mänskligheten. Främst om de i min egen ålder.
Det känns som att majoriteten av ungdomar inte reflekterar över sina liv, sina val och sin påverkan av sin omgivning och värld.
Men det är så himla viktigt att tänka själv. Att kliva ett steg bort ifrån sitt egouppfyllda individualistiska själv och med självdistans fundera lite.
Vem är jag och varför gör jag som jag gör?
Det är också jätteviktigt att se på världen med såna ögon.
Vilka är dom och varför gör dom som dom gör?
Varför är det så betydelsefullt att tänka själv då? För att annars kommer det att gå åt helvete för oss allihopa. På riktigt.

Ett exempel: Idag läste jag i fokis blogg. En rosa puttinuttig blogg som handlar om vad hon shoppar, lustiga saker hon hittat på google och lite bilder från vad hon gör på dagarna. En dag hade hon varit vid ground zero, ni vet vär World Trade Center stod? Hon skrev nåt i stil med att si och så många människor mördades av islamistiska terrorister.
Okej foki, visst. Det var hemskt att de dog. Vad som är hemskare är att ingen i ditt kommentarsfält verkar fundera över varför de körde in flygplanen i två skyskrapor som blivit symboler för västvärldens kapitalism. Det enda folk kommenterar är istället "Terroristerna ska dö! :/" eller min favorit: "usch att man kan göra så , det är hemskt !".
Det leder ju enbart till hat och att man ännu mindre kan förstå orsakerna till det som hände. Förstår man samband och sammanhang och tänker ett steg längre än att "terrorister är onda" blir det svårare att hata dom för det dom gjorde. Mindre hat leder till en bättre värld. Mindre förståelse för andra människor och situationer leder till en sämre värld.
Så enkelt är det.

Om man sen börjar tänka på allt lilla foki köper och konsumerar och glatt visar upp i sin blogg blir det ännu värre. För det är något varenda jävla tonåring nuförtiden gör. Även jag.
Ja ba: Åååh jag köpte ett par kinaskor guuud vad fint ännu en grej producerad av nån fattig kines som jag kan traska runt i tills de är utslitna och hamnar på sophögen och ännu en hundralapp som går till mig själv. Det är inte foki jag ska vara frustrerad över, det är vi puckade tonåringar i västvärlden som bara bryr oss om modebloggar och prylhysteri.

Sånt där måste vi vara vaksamma på, annars blir det till en självklarhet och det är då det blir farligt. Att tänka själv är att ha ögonen öppna för andra möjligheter och andra sätt att leva än ens eget. Att tänka själv är att komma fram till vad man tycker innerst inne.
Tänk.

Här är ännu ett exempel: ett urval av svenska bloggartjejer och deras senaste inlägg:

kolla va ja köpt

kolla va ja köpt

kolla va ja köpt

kolla va ja köpt


Ps. ni kanske ville veta vad jag har tänkt ut av allt mitt tänkande?
Jo att vi lever i en köphysterisk liten bubbla som jag hoppas kommer sprängas och den ska sprängas hårt och skoningslöst över dig och mig och alla vi känner och vi ska få sona för våra brott mot resten av världen. Jag hoppas det gör ont och jag hoppas att vi dör för vi är egoistiska och dumma men värst av allt: vi gör inget åt det. jag gör inget åt det. och ingen tänker längre.

11 kommentarer:

 1. Brukar vanligtvis inte kommentera inlägg, men känner att efter ha läst ett inlägg som detta är det nödvändigt att kommentera bara för att säga hur bra jag tycker det är att du skriver om sånt här! Och inte bara det faktum att du skriver om något viktigt, utan att du skriver om något viktigt på ett bra sätt som (bör) får folk att tänka efter. Du verkar bara vara en så jävla skön människa! Tack för att du delar med dig av tankar som denna.

  SvaraRadera
 2. bra jöbbat pandalito <3bra jöbbat pandalito <3

  SvaraRadera
 3. du är så bra och jag tänker så mycket även jag, tror många gör men ingen.. värdesätter det på samma sätt, nu svamlar jag och vi ska ses och prata tills munnarna spricker i morgon eller när vi nu ses pus.

  SvaraRadera
 4. den här kommentaren var ju ändå bäst

  Jätte fint o bra inlägg med fina bilder.
  Fick riktigt mycket RESPEKT för dig nu Foki! :)

  SvaraRadera
 5. haha agnes jag håller faktiskt med jag är sämst på att posa det var därför jag bestämde mig för att börja vlogga för jag ser ju verkligen likadan ut på varje bild. typ. förutom kläderna då. men ja. & tack så mycket. + att du är också söt & inte fet.

  SvaraRadera
 6. Du har så jävla rätt. Jag gillar dig och din blogg.

  SvaraRadera
 7. Sjukligt bra inlägg. Gosh!

  SvaraRadera
 8. Word up! Äntligen en modeblogger som åtminstone reflekterar över vad denne håller på med egentligen, fortsätt använda skallen på det vettiga vis du gör!

  SvaraRadera
 9. Foki: "detta är utan tvekan en av de sorgligaste händelserna någonsin" Jaha, sen när började man lista de sorgligaste sakerna genom historien? Åh, vad sur jag blir på na. Bra krivet frestn.

  SvaraRadera
 10. (måste lägga till en kommentar från Fokis inlägg)

  "JAg såg den filmen den var så jätte sorglig!"

  lolz

  SvaraRadera
 11. konsumera mera säger jag! u can never have to many shoes, gloves and hats!

  SvaraRadera