tisdag

Nåt fint i allt det ledsna


Det jag tycker mest om i hela världen att tänka på är inte min fina kloka mamma,
inte min dyra spetsklänning från baby the stars shine bright och inte mina höga betyg.

Jag blundar och tänker på tåg istället.
Min favoritplats i hela världen är ringen på centralen där olika människor ankommer och avgår, och att få vara en av dem, förväntansfull och tovig och barnglad. Ljudet som låter såhär DI-din-ding--dingg--dinng när man åker förbi bommarna som står och varningsplingar. De obekväma britsarna i liggvagnskupén under min mage och två tre skyddslinor så jag inte ramlar ner. Och jag lutar mig fram, gnuggar bort fukten på glasrutan med min lilla hand och tittar ut på det mörknande och allt snöigare landskapet. För det är nästan alltid norrut jag åker med tåg, det är då det är som roligast. Då åker jag till vintern, till snön, jag åker hem. Jag blir helt varm i kroppen när jag tänker på tåg, på trygghet, på kärlek, på familj och stugan i norrlands inland, på hur glad man kan vara som liten.


Hej bloggläsarna, kan ni inte skriva vad ni blir glada av, det behövs just nu. Puss.

14 kommentarer:

 1. Åh vilket fint inlägg!
  Tänkte bidra med lite saker som gör mig glad.
  Att vakna tidigt och vara pigg, känna att man har hela dagen framför sig och att vara jättesugen på frukost för en gångs skull!
  Nya bekantskaper man faktiskt vet att man kommer att tycka om och kunna umgås med länge.
  Upptäcka ett nytt band, vinterpromenader och att få lite varm soppa när man känner sig lite krasslig. Att laga någon god middag, fixa håret och sminka sig även om man inte ska ut eller något, bara göra det för sig själv.
  Sen är det en sak som alltid gör mig glad också, och det är att vara med dig. Hoppas du blev lite gladigare av detta :)

  Du får själv gissa vem som skrivit detta, det kanske är lite kul i sig.

  SvaraRadera
 2. jag blir glad av att promenera på natten och asfalten glittrar. det finastesom finns, lovar.

  SvaraRadera
 3. hej fina pandi<3
  jag blir glad av när man får spontana kärleks-sms. eller när man hittar småmynt i fickan. eller när gammla människor skyndar till tåget och hinner. eller när det nya glee avsnittet kommer ut. puss

  SvaraRadera
 4. Fina. Jag blir glad av min familj. Att äta frukost tillsammans. Finaste på min 18års dag: Att hela familjen gick ut och åt tillsammans, som den familj vi är även om vi inte bor på samma ställen idag. Att promenera i skogen. Att klappa katten.
  Att spontangöra fina saker när det egentligen är dags för sömn(som att åka bil någonstans, spelar ingen roll vars) var bland det finaste jag visste när jag var liten. Ska fundera lite och sedan berätta mer när vi ses. PUSS

  SvaraRadera
 5. jag blir glad av när jag läser böcker som påminner om mig själv, jag blir glad av musik som är genialisk och som ger mig en känsla av antingen kreativitet eller hopp, eller musik som får mig att känna mig bra på något sätt, jag blir glad av människor som tycker om mig och uppskattar det jag gör, jag blir glad när folk förstår precis hur det känns, jag blir glad när jag hittar en människa som är speciell som tycker om mig och som är riktigt bra, jag blir glad av bekräftelse. Mest av allt. men det räcker aldrig, jag får alltid för lite

  SvaraRadera
 6. jag blir glad av detta:
  att titta ner från andra våningen i min skola och se alla mina vänner sitta vid biljardbordet. då springer jag ner för trapporna till dem.

  SvaraRadera
 7. jag blir glad av att planera fina dagar med vänner. för då har man någonting att se fram emot i alla fall, när allt annat känns hårt, trist och jobbigt. sedan blir man ju alltid glad av pannkakor med sylt. och av att sätta på jättehög musik och bara dansa runt helt tokigt som om man var en mentalsjuk fånge. för då känner man sig fri.

  SvaraRadera
 8. Jag blir glad av människor som är som du: fin, kreativ och smart.
  Hoppas du mår bättre snart! (haha, rimmade)

  SvaraRadera
 9. Just nu blir jag glad av att jag blivit jävligt bra på att ta blodprover på folk, och av att en kille som sjunger fint vill dricka elva pints och sen kanske lite lettisk vodka med mig nästa vecka.

  Annars blir jag glad när jag tänker på att mina kompisar är så himla bra och inte blir sura på mig när jag inte orkar höra av mig, svara eller ses på flera veckor, för de vet hur jag är.

  SvaraRadera
 10. blir glad av crystal castles, stockholm, pepparkakor, dig, pandor, att min kompis kommer hit idag, soool, pop

  SvaraRadera
 11. Jag blir glad om jag hör en låt spelas som jag vet är med i någon romantisk komedi som jag har sett alldeles för många gånger - tex Notting Hill, Love Actually, Bridget Jones etc etc. Då känns det som om jag är med i en romantisk komedi, och även om jag gör något vardagligt, är det som om jag ändå är med i en film och folk är ändå intresserad av vad jag gör.
  Har aldrig sagt det till någon för jag vill inte att folk ska uppfatta vilken stor jävla hopplös romantiker jag egentligen är.

  SvaraRadera
 12. Jag blir glad av allt fint Hugo säger helt omedvetet. Jag skriver upp allting i mobilen och sen skriver jag ner det igen i min dagbok. Min favvis just nu är när klockan är mycket och vi har varit på en tråkig klubb och står på den lilla bron på Brunnsparken och lyssnar på God only knows och kramas och jag säger att vi hade kunnat vara slutscenen i Bridget Jones nu och Hugo säger att vi behöver inte låtsats vara några alls, vi kan bara vara Hugo och Magda ett tag. Oj vad brudigt detta blev men jajaja. Och så tycker jag om Broder Daniel.

  SvaraRadera
 13. Innan idag så visste inte jag vad som verkligen gjorde mig glad. Men idag när jag satt i skolan jätte jätte jätte länge för jag väntade på att ha utvecklingssamtal. Då kommer den pojken förbi, den som du är så mycket på G med att du kan lika gärna vara på hela jäkla alfabetet. Han tar tag i din hand och drar med dig in på toa och så råhånglar man i nästan en timme. Och han säger saker som att man luktar gott och att man är så fruktansvärt fin. Och innan han går kallar han en sin flickvän. Och det ligger kvar och ringer i öronen långt efter att han gått. flickvän. jag är någons flickvän.

  SvaraRadera
 14. Haha, det var min favoritaffär när jag gick i högstadiet! Men har nog inte varit inne där på... ja jag vet inte hur många år! Såg dock en bild på facebook som en gammal kompis la upp idag där jag hade mina favoritbrallor som jag köpt där.

  Vad bra att du blev lite glad! Jag blir också glad av kommentarer, men tyvärr är folk himla dåliga på att lämna såna tycker jag...

  SvaraRadera