torsdag

att vara au pair

Image and video hosting by TinyPic

fick en fråga om jag inte kunde berätta lite om hur man går tillväga och vad det går ut på att bli och va au pair.

ordet "au pair" är franska och betyder "slavarbeta för fickpengar" eller möjligen "bli inlåst av crazy kristen familj i USA och rymma genom badrumsfönstret".
jag blev medlem gratis på sidan aupairworld en tisdagkväll eftersom jag inte hade nåt bättre för mig, la upp en profil och klickade på olika familjer i närheten av paris för det var dit jag ville. ingen i paris svarade. jag tänkte nä why not go lite bananas och la till lite fler familjer i typ usa, kina, island och slutligen luxemburg. fick mailkontakt med en trevlig kvinna, pratade i telefon på onsdagen och lagom till helgen hade jag köpt flygbiljetten dit.

vad man får göra, hur mycket man städar, vad man får i lön, hur många dagar i veckan man får va bakis, om man får röka, om man trivs, osv osv beror ju helt på vilken familj man får. ett tips är att be att få prata med tidigare au pairen i familjen, för de vet ju om familjens alla mörka sidor och bruna kalsongränder.

jag hade noll erfarenhet av barn, jag var crazy ass motherfuckin partytjej och rökte och drack och åt och jag åt och drack och så gjorde jag såhär höger hand höger fot vänster hand vänster fot FADER ABRAHAM
hahahah förlåt. spårar ur när jag ska skriva såna här seriösa inlägg. mitt huved = mer än tre ord, hjälp!!!

nåväl. det jag ville säga var att även om man är lite knasig och tror att ingen familj kan vilja ha mig lössläppt bland sina barn, så stämmer inte det för så länge man är trevlig, nyfiken, vill lära sig mycket både om hushållsarbete, nya kulturer och ungar så är man intressant! frågor på det? haha vilken lärarreplik. "frågor på det?" dör--


Image and video hosting by TinyPic
(bilden är tagen av sjuåringen när jag lämnade kameran vind för våg i hennes rum, fin va)

3 kommentarer:

 1. taaack för svaret, är superpepp på att åka själv!!! <3<3<3

  SvaraRadera
 2. well well, maybe i should put up a profile and become an au pair...
  M.

  SvaraRadera
 3. vad pratar dom för språk i din familj???

  SvaraRadera