torsdag

Lugnt

Jag vill alltid vara något jag inte är, äga något jag inte äger än. Jag måste vara sådan för det är så jag går framåt, utvecklas. Jag drömmer och hoppas och planerar men där är problemet också, för jag är aldrig nöjd med vad jag har. Korta ögonblick kan jag trivas då ljusslingorna blinkar rött och snällt och jag glömmer dammkorvsgolvet. När jag får mjuka pussar i nacken och förklarat för mig hur fin jag är när jag behöver det som mest. Jag trivs när jag inser hur bra jag har det och hur priveligerad jag är.För jag har ju allt. Ett mysigt jobb på ett mysigt fik med mysiga stammisar och mysiga chefer där jag får koka havregrynsgröt och brygga kaffe. Ett förstahandskontrakt på kungsholmen, dyra klänningar i min garderob, fantastiska vänner som bryr sig om mig och en minst lika fantastisk karl att gosa med. En familj som är världens knäppaste och bästa som man kan sjunga nästan alla låtar med i olika stämmor. Jag har lärt mig hantera jobbiga känslor på sätt som inte förstör för mig och jag har mat i kylskåpet.Jag är bara så bra på att glömma bort det. Att fokusera på alla kilon som fastnat på min kropp efter höstmånader av tröstmat. Att vilja vara mindre jobbig, mindre krävande, bara vara gullig och tyst, inte säga ifrån. Vara mer kvinnlig. Vara en sån som duschar varje morgon. En fräsch brud. Att önska att jag vore lika cool som de andra, de som blev något, de som gör något. Något kreativt, något som betyder något. Att önska att jag inte önskade så mycket, varför kan jag inte vara nöjd? 


Men det är såhär jag är. Jag gillar inte att bli blöt och jag gillar inte att torka mig efteråt med handdukar. Jag vågar inte tro på mig själv tillräckligt ännu för att satsa allt på att vara kreativ. Jag struntar i att diska bestick utan lämnar dem i diskhon tills de blir ett berg. Jag äter fel saker av fel anledningar. Men jag är så jävla bra som jag är och det är lugnt, det är lugnt att inte vara nöjd. Allt är lugnt. Allt är precis som det ska vara. Så ska man tänka. Att allt är lugnt. Jag är inte ens bra. Jag är bara lika bra som alla andra. Alla är fina. Punkt. Lugnt.3 kommentarer:

  1. du är så jävla bäst. på alla vis. / DITT DAMMKORN

    SvaraRadera
  2. Intressant att läsa att även du tvivlar på dig själv och vad du vill. För mig är du den ultimata coola tjejen liksom. Du lever precis så som jag hade önskat, med fina lolitaklänningar och fint jobb och så har du varit utomlands och pratar franska och hela köret. Du skriver helt underbart och din humor är den bästa. Du är så sjukt häftig och lite bättre än alla andra.
    Mvh Random Fan

    SvaraRadera