lördag

agnes val/röst/demokrati-skola


anlednignar till att du ska rösta i valet
1. det är kul och du kan klä upp dig i nån tjusig val-outfit
2. det är kul och du kan känna dig viktig och värdefull och din röst räknas för en gångs skull lika mycket oavsett om du är en osäker tussetjej eller en inskränkt högljudd gubbskåning.
3. det är kul och du lever i ett samhälle som du inte får ta för givet. skola, jobb, kollektivtrafik, värderingar, människosyn, allt detta är något som inte kommer gratis och något alla måste ta sitt jävla ansvar för. du behöver inte engagera dig i organisationer etc, men en så enkel sak som att gå och lägga en lapp i en låda slipper du inte.

vad ska jag rösta på då?
1. miljöpartiet är ju det enda partiet som inte har nån kontroversiell grej eller ondska eller hemska liberala agendor, skoja, ajg är inte så insatt, men ajg tänker att om andra oinsatta vill bestämma sig är ju miljön alltid jäteviktig att rösta för! utan miljö inga mänskor och ingen politik överhuvudtaget. (fan va skönt. skoja.)

2. fi. inte för att du stödröstar, inte för att du är missnöjd, inte för att du vill röra om i grytan. utan för att du vill att individer ska få vara individer och inte bestämmas vilka de är utifrån kön, läggning, etnicitet, religion etc. andra partier tar upp det med, men fi är ju faktiskt de enda som vill allt bra. de vill ta bort djur som lider på cirkusar, prata om sex och samtycke med barn som annars bara uppfostras med självgooglad internetporr, införa mer vegetarisk mat i skolan som är bra för både miljö, djur, ekonomi och barn som får lära sig att testa nya saker. alltså det finns säkert nåt dåligt med fi men det är det alternativ som jag håller med mest om av alla partier, så jag valde att rösta på dem.

3. vänstern. FÖR ALLAS LIKA JÄVLA VÄRDE och för att vi ska sluta jaga efter materiell lycka, allt, allt gott, snälla, rösta inte höger, jag blir så ledsen, sitter alliansen kvar ska jag börja röka av depression och ni vill inte att ajg ska få cancer va nä just d


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar