måndag

om namn och annat dravel

alla ni som heter hilding, grattis, ni har namnsdag på semmeldagen, på tisdag. hoppas ni alla får en semla. men seriöst, vadan denna almanacka? på måndag har vivianne namnsdag, hur många vivianne känner man? eller hilding för den delen?!?

de finaste tjejnamnen jag vet är
på tredjeplats: signe petronella cecilia bergendahl, men bara i kombination! min syster har ett sånt perfekt namn.
på andraplats: långa lite krångliga namn som cornelia. dock inga sammansatta typ annabell, usch.
på förstaplats: sara för det är så sirligt, enkelt och genialt.

konstigaste namnen: linusida. man kan väl inte heta både tjej och killnamn, jag var så förvirrad över denna genderqueeriga barnboksfigur hela mitt liv. bojkotta madicken! haha dicken! också kul namn! den galna snoppen! som pillar in en ärta i näsan på lisabet, vadå lisabet, det heter lisbeth eller elisabet. inget jävla melllanting, crazy dick

fina killnamn, jag vet inte. jag börjar gilla typ conny donny sonny för det är så 90tal och jag vill va ung på nytt. vet ni, det var en 97a på mitt jobb och praoade. hon kunde gå omkring, prata, vara en helt normal människa alltså. hade hår och smink och allt. vad hade jag när jag var fjorton. knappt ens internet, ska jag säga er. jag hade passagen.se där jag sexchattade och låtsades ha stora bröst, men jag visste inte hur man mätte bh-storlek så jag sa alltid att jag hade storlek A för det måste ju vara störst.
anwyay känner mig gammal
ska skaffa barn snart, petronella och conny.

förresten så betyder hela mitt namn: Kysk Blomma Blind Berg och Dal
vad betyder era? inkl. mellannamn dårå. Poäng till er om de tinte innehåller kysk, vilket varenda tjejnamn verkar innehålla.

beeeeh


16 kommentarer:

 1. olivträd, den vackra, trotsig och guds kämpe

  SvaraRadera
 2. nådig fet kviga!

  mina föräldrar namngav mig med omsorg :)

  SvaraRadera
 3. nådig fet kviga!

  mina föräldrar valde namn med omsorg :)

  SvaraRadera
 4. JAG HADE NAMNSDAG I FREDAG KUNDE DU INTE HA SKRIVIT DETTA DÅ. haha skoja. pus. mitt namn betyder människornas hjälpare (inte så jävla queer, sigh) lysande fackla Gud har förbarmat sig-dotter. Hahaha.

  SvaraRadera
 5. Kvinna från Rom, den kloka, lysande/fackla, Johans son.
  Lavini(det är en fortkortning av Lavinia så tog betydelsen av det dåååå) Sofia Elina Johansson då. Tycker om när man har två andranamn, man känner sig mer viktig då.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att alla namn som slutar på Y låter ganska vidrigt. Men det är väl sociologin med sina "alla som har namn som slutar på Y blir kriminellaaaaaaa OCH KNARKAR"-teorier. Magdalena betyder "från Magdala", nån hebreisk by och inget mer. Mitt första andranamn Eva betyder livmoder/urmodern/hon som ger liv, osv. Mitt andra andranamn Katarina kan betyda både ren och kysk men även häxa och kärring :):):)Tack mamma och pappa :)

  SvaraRadera
 7. 1) Den älskade, den sköna 2) Gud är fullkomlig + Den fria kvinnan (det är ett namn som tagit inspiration från två andra namn och har därför ingen egen betydelse) 3) Lindblom vilket blir typ en lindblomma eller lind OCH blomma eller kanske en lind i blom, vad vet jag... Tycker att detta beskriver mig SÅ bra. Älskad och blommande!!! Jo då, minsann.

  SvaraRadera
 8. Mirakel, Bönhörelse, Härskare över män. fett!!!!

  SvaraRadera
 9. mina namn
  clara isabella betyder berömd och gud är fullkomlighet
  den du
  puss
  //clara

  SvaraRadera
 10. Människornas hjälpare, vem som är gud?, Idegran.

  SvaraRadera
 11. mitt namn betyder ljus, det tänker jag på när jag känner mig deppig. men hade vart kul om det betytt mörker. MY NAME IS DARKNESS, åh herregud vad bra.

  SvaraRadera
 12. Haha pga av det här inlägget drömde jag att du och jag skulle medverka i tv och berätta om hur det är att heta Agnes xoxo CrazY_Stalker_Guurl

  SvaraRadera
 13. Och hela mitt namn betyder då; Kysk Gud är fullkomlig fri kvinna
  Det bästa namnet är ju Per-Arne som betyder Klipp-Örn

  SvaraRadera
 14. svartsjuk benådad fri kvinna :)

  SvaraRadera