torsdag

vinklippt soppa


vad ska man säga om vingklippt ängel alltså. jag tror att de flesta i min generation läst den, själv var den ju typ min bibel i högstadiet. jag ville vara lika svår och trasig, jag blev inte avskräckt från självskadebeteende utan snarare började jag romantisera det mer. jag lovar tusen gånger att berny knappast menade att folk skulle ta efter henne och få tonårsflickor att också vilja bli psykotiska och inlagda, och det är inget jag beskyller henne för. tror snarare att om man var lite åt det hållet redan och sen läste boken fick man en förebild, nån som vågade berätta om sitt liv och sina känslor och man kunde känna igen sig. nu när den djupanalysen *lol* är klar ska jag fortsätta med bernys kläder! jag ignorerar helt det där med självdestruktivitet och livskamp och ångest för något mycket mer intressant!
alltså gud jag var så inspirerad!! jag hade också tiara och trollspö och rufsigt hår för det hade berny. här kommer lite utdrag ur boken för nostalgins skull:

"vart vi än går vänder sig folk efter oss. vi är vackra. ranvi i sina svarta kläder, svarta hår med knallröda slingor och med grönt glitter runt sina stora, sorgesamma ögon. jag med halva håret svart, halva håret ljusblont, med svartsminkade gröna kattögon och iklädd en knallrosa negligé, svarta nätstrumpbyxor och kängor. i handen bär jag ett stjärnformat trollspö."

"det regnar. jag är klädd i en svart, transparent skjorta, en kort sammetskjol och vita, trasiga nätstrumpbyxor. det är begravning och enda skälet till att jag klarar av att stanna är att syster håller mig hårt i handen." 
"Jag faller. jag förblöder i min rosa tyllklänning och ni undrar varför jag skriker"

"jag ska dö nu. tillsammans med jesper. vi ska ha långa, vita klänningar på oss som kommer att fläckas med blod."

"Två dagar senare möter jag min blick i spegeln. För sista gången, tänker jag. Jag har klätt mig i en vit babydollklänning, sminkat mig med vitt puder, knallröd ögonskugga och svart eyeliner. Läpparna är röda som blod och naglarna är nymålade i svart."

"två killar i min ålder går förbi och stirrar. de stirrar på mitt blonda hår som är alldeles rufsigt, på mitt rinnande smink, min svarta minikjol, och mina trasiga strumpbyxor"

när vi gifter oss ska vi båda ha vita babydollklänningar, visst? och tiaror i håret och glitter, glitter all over"
"jag blir lycklig när jag känner Auroras armar omkring mig. Hon är klädd i en rosa klänning, randiga strumpbyxor och är rosasminkad runt ögonen"

"jag står och väntar och röker på yttertrappan  iklädd svart lackkjol, svart nättröja och rosa-svartrandiga strumpbyxor, och jag har virat in mig i zebrafilten."

"alla samlas vi under samma tak i våra munderingar av tiaror och stjärnor, glitter och svart smink.


4 kommentarer:

  1. Att se bilderna/läsa utdragen ur boken är både jobbigt och samtidigt fint. På vissa bilder är hon så oerhört fin och jag kommer ihåg att jag hade alla sparade på min dator förr.

    SvaraRadera
  2. Grattis du! Agnes har namsdag idag!

    SvaraRadera