måndag

underklädesselfiens lov


en sak jag tänkt på: när jag är fritidspedagog kan jag förmodligen inte lägga upp massa bilder på mig själv i underkläder längre. varför inte? för att det finns föräldrar/andra lärare/rektorer/folk som tycker det är opassande när man jobbar med barn. själv tycker jag det är opassande med folk som försöker bestämma hur en ska leva sitt liv men det hör inte riktigt till, det handlar om nåt annat, om ett jobb. 

varför är det så viktigt för mig att få lägga upp vilka bilder jag vill för allmän beskådan? 
för det första, jag som alltid känt mig relativt ful och hemsk och oönskad har dessa halvnakenselfies en helande kraft, att jag kan sitta med min valkiga mage och känna mig snygg, känna att min sexualitet är min egen och ingen annans. att visst finns det människor som tycker jag är ful men det spelar ingen roll, för jag bryr mig ändå allra mest om hur jag själv ser mig själv. 

jag hade kunnat ta dessa bilder och hållit dem för mig själv men jag vill både visa världen hur glad jag är över min gulliga kropp oavsett hur den ser ut, att den inte är nåt jävla hinder för mig på nåt vis, tvärtom. och för att jag vill inspirera andra som känner sig obekväma med kroppen att börja strunta i alla små saker de alltid fått höra är fel med den, och se att det finns de som har precis lika mycket "fel" som inte bryr sig. 

det är viktigt för mig att få skapa min egna sfär där jag är accepterad och omtyckt för den jag är. vem känner inte så?
jag vill få objektifiera mig själv om jag vill, jag vill klä mig i feminint kodade kläder om jag vill, poängen är just att jag gör det för att jag själv vill. om en vecka kanske jag vill göra nåt helt annat. men jag äger min kropp och jag äger rätten att få skapa mig själv utifrån yttre attribut, bilder och gulliga trosor. sen att vi lever i en värld där de flesta ser på tjejer som lägger upp halvnakna bilder på sig själva som lösaktiga (=dåligt tydligen) och omoraliska etc etc orkar jag inte riktigt med att tänka på. jag vill skutta runt i en värld med nakna keruber och håriga raggarsträngar, skira negligéer och pudlar med rosetter och dricka gin och tonic varje dag. KAN VI FIXA DETTA TACK.

2 kommentarer:

  1. Du e så jävla stark, på riktigt! Så underbart peppad jag blir när jag läser det du skriver+att du är jätte fin som du är. Håller me om att ingen ska få bestämma över en själv, och speciellt inte jobb.

    SvaraRadera
  2. Du känns lite som en sprudlande och helt genomgenuin färgklick och en vettig sådan också, and i lööve it.
    Angående att fota halv eller helnude så är jag (nästan) inne på samma tankespår, förutom att jag iallafall inte på något större medvetet plan har ett budskap bakom om ideal eller liknande. Det är mer att jag alltid lidit över mitt utseende och följaktligen inte fungerar i samhället och livet, men att bara kropps-näcka lite framför kameran är inget problem för min BDD är inte riktad till mycket nedanför halsen, och jag känner mig så pass avsexualiserad och kanske har turen att ha så tiny bröst att det inte finns ett dugg spår av attentionwhore, sk slampighet och något sexuellt i bilderna, haha. Jag gillar mer att det är avdramatiserat och vackert, kvinnokroppen - och även om jag personligen gärna hade velat krympa eller förstora det mesta och knappast fyller något size zero-ideal så kan jag fotoledes ändå ta det med en klackspark och rycka på axlarna för fuck it liksom.

    SvaraRadera